Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2009 15:19 - Кой кой е в Борисовия кабинет
Автор: realist Категория: Политика   
Прочетен: 2788 Коментари: 8 Гласове:
2

Последна промяна: 23.07.2009 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Dnes.bg

Министър-председател – Бойко Борисов.
Роден на 13 юни 1959 г.  През 1982 г. завършва Висшата специална школа на МВР с чин лейтенант и специалност „Противопожарна техника и безопасност“. Същата година постъпва на работа в Софийското градско управление на МВР като командир на взвод, а по-късно е командир на рота. От 1985 г. до 1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. От 1982 г. до 1990 г. работи в различни служби на пожарната команда в МВР.  През 1990 г. напуска системата на МВР, отказва да се деполитизира и остава член на БКП. През 1991 г. основава частната охранителна фирма „Ипон-1“ ООД, която осигурява охраната на известни личности като Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски. През 2001 г. е назначен на длъжност главен секретар на МВР и е повишен в звание полковник от МВР.  В началото на 2002 г. му е присвоено званието генерал-майор с указ на президента Георги Първанов, а през 2004 г. е удостоен със званието генерал-лейтенант. При уволнението си от МВР през 2005 г. има звание генерал-лейтенант. На парламентарните избори в България през 2005 Бойко Борисов е кандидат за народен представител в 2 многомандатни избирателни района, издигнат в листите на Национално движение Симеон Втори. Борисов влиза в парламента, но се отказва от депутатския мандат в полза на работата си в МВР, която напуска през септември, след конфликт с тогавашния вътрешен министър Румен Петков. През октомври 2005 участва като независим кандидат в частичните кметски избори в София, стига до балотаж (срещу Татяна Дончева от БСП) и е избран с убедително мнозинство. Полага клетва като столичен кмет на 10 ноември 2005 година. През март 2006 г. е основана организацията Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ). На 5 Юли 2009 г. ГЕРБ печелят парламентарните избори с около 40% от гласовете на българите, а Бойко Борисов обявява, че ще стане бъдещият министър-председател на България.


Вицепремиер и министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов.

Роден на 8 април 1965 г. През 1992 година завършва висше образование в НСА, София, специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика. От 1987 г. работи в системата на МВР.
От 2001 г. до 14 септември 2005 г. е оперативен помощник на главния секретар на МВР Бойко Борисов и ръководител на сектор "Ръководство в МВР".
След изборите за местни органи на властта през октомври 2005 г. е заместник-кмет на София по "Координация, контрол, обществен ред и сигурност" (ноември 2005 – 1 декември 2006). От 3 декември 2006 г. е председател на партия ГЕРБ. На парламентарните избори на 5 юли 2009 г. е избран за мажоритарен депутат от партия ГЕРБ – Велико Търново. В 41-вото народно събрание е председател на ПГ на ГЕРБ.


Вицепремиер и министър на финансите – Симеон Дянков

Роден на 13 юли 1970 г. Завършва висше образование в УНСС. Доктор по международни търговски и финансови отношения от Мичиганския университет.
От 1995 г. работи за Световната банка, където в момента е главен икономист по финанси и частно дело. Автор на повече от 70 специализирани статии в най-авторитетните икономически издания в света. От пролетта на 2009 г. ръководи групата на Световната банка за антикризисни политики. Директор е на научен център в Харвард.


Министър на регионалното развитие и благоустройството – Росен Плевнелиев

Роден на 14 май 1964 г. Завършил Техническия университет в София, специалност “Компютърни технологии”.
Към момента Росен Плевнелиев е главен директор на Residential Park Sofia ООД и на Lindner Immobilien Management EOOД. Член на Борда на директорите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), с която ГЕРБ подписа предизборно споразумение, и управител на Бизнес парк София. Росен Плевнелиев попадна в центъра на вниманието като част от икономическия екип на ГЕРБ преди няколко седмици. В своите публични изяви от тогава до сега бизнесменът е категоричен, че ГЕРБ може да се справи със строителството на магистрали.


Министър на труда и социалната политика – Тотю Младенов

Роден е на 19 юни 1964 г. във Враца. Завършва специалност "Водоснабдяване и канализация" във Висшия институт по архитектура и строителство.
Специализирал е в САЩ, Германия, Франция, Белгия и др. в областта на осигуряването, квалификацията и преквалификацията. Бил е конфедерален секретар на КТ "Подкрепа" по информационната политика, по социалната политика, педседател на Надзорния съвет на Националната служба по заетостта, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" към Министерството на труда и социалната политика. От 16 ноември 2007 г. е кмет на община Враца.


Министър на отбраната – Николай Младенов

Роден на 5 май 1972 година. Завършва УНСС, специалност "Международни отношения". Магистър по военни науки в Кралския колеж, Лондон.
Програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка (1998–1999). От 2005 до 2007 г. работи като консултант на Световната банка. През 2006 г. е съветник към комисиите по отбрана и външна политика на иракския парламент. На първите за България избори за членове на Европейски парламент на 20 май 2007 г. Николай Младенов е избран за eвродепутат от партия ГЕРБ. В европарламента Младенов е първи заместник-председател на делегацията на Европейския парламент за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.
Министър на външните работи – Румяна Желева Родена е на 18 април 1969 година. Завършила е социология в Германия. Специалист е в областта на пазара на труда, човешките ресурси и социалната политика. Работила е като преподавател в университета в Магдебург – Германия, и в СУ „Св. Климент Охридски“, както като научен сътрудник в БАН. Участвала е в управлението на няколко фирми. Два пъти е избирана за евродепутат.
Министър направосъдието – Маргарита Попова Родена е на 15 май 1956 година. Завършила е българска и немска филология, както и право в СУ „Св. Климент Охридски“. Кариерата й в съдебната система започва през 1990 година като младши прокурор в Районна прокуратура – Пирдоп. Професионалното й израстване е спънато по времето на Никола Филчев.  След изтичането на неговия мандат новият главен прокурор Борис Велчев я привлича в екипа си във Върховната касационна прокуратура. В момента тя е говорител на Велчев и завежда отдел „Противодействие на престъпленията против финансовата система на ЕС“.
Министър на образованието – Йорданка Фандъкова Родена е на 12 април 1962 година. Завършила е руска филология в Софийския университет. Преди да стане част от екипа на Бойко Борисов в общината, е била директор на 73. СОУ в София. Така наречената Втора немска е сред петте с най-високи резултати на матурите. До момента е заместник-кмет на столицата с ресори образование и култура. Тя се зае с реформирането на системата за прием в столичните детски градини.
Министър на здравеопазването – Божидар Нанев

Роден е на 19 януари 1963 година. Завършил е медицина във Варна, работил е като хирург в сектора по детска хирургия в Университетската многопрофилна болница във Варна. 
Името му стана известно, след като беше избран за председател на Българския лекарски съюз след дълго протакане на избора от предишния шеф на сдружението Андрей Кехайов.
Министър на културата – Вежди Рашидов Роден е на 14 декември 1951 година. Завършил е Художествената академия. Един от най-известните български скулптори. Носител е на 14 международни награди и член на Парижкия есенен салон и Европейската академия в Париж.
Министър на екологията – Нона Караджова

Родена е на 28 август 1960 година. Завършила е УНСС и е специализирала във Вашингтон.
Кариерата й започва в БАН. Работи в екоминистерството по време на правителствата на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски. Участва в преговорите с ЕС в областта на околната среда. След 2005 година се занимава с консултантска дейност. 
Министър на земеделието – Мирослав Найденов Роден е на 14 декември 1968 година. Завършил е Института по ветеринарна медицена в Стара Загора. Работил е като ветеринарен лекар. От 2006 година е директор на общинското предприятие „Екоравновесие“, което отговаря за бездомните кучета в столицата.
Министър на транспорта – Александър Цветков

Роден е на 26 август 1967 година. Завършил е „Международни икономически отношения в УНСС и „Транспортно строителство“ във ВИАС. 
Кариерата му започва в Главно управление на пътищата, където се издига до началник-отдел. След това се прехвърля в Столичната община, където от 2006 до 2008 година е директор на „Транспортна инфраструктура“. Участвал е съвета на директорите на „Паркинги и гаражи“. До момента е заместник-кмет с направление транспорт.
Министър на икономиката и енергетиката – Трайчо Трайков

Роден е на 19 април 1970 година. Завършил е УНСС със специалност „Международни икономически отношения“ и е специализирал в Австрия и Германия.
Работил е като консултант, а от 2006 година е част от мениджмънта на EVN България.
Министър на физическото възпитание и спорта – Свилен Нейков

Роден на 14 декември 1964 г. През 1990 г. завършва Националната спортна академия.
Работи като главен асистент в Националната спортна академия. Ръководи упражнения по "Основи на спортната тренировка" на студенти, участва в спортно-педагогически практики и треньорски семинари. Многократен шампион на България и Балканите по гребане, финалист на Световните първенства през 1989 г. и 1990 г., студентски световен шампион на Универсиада 1989 г. в Дунсбург, Германия. От 1995 година е старши треньор на националния отбор по гребане. Неговите състезателки са спечелили над 15 медала от световни първенства и олимпийски игри. Женен за олимпийската и световна шампионка Румяна Нейкова. Обявен е за треньор номер едно на България за 2008 година.


Министър без портфейл – Божидар Димитров

Роден на 3 декември 1945 г. Завършил СУ “Свети Климент Охридски”, специалност “История на България”.
Започва работа в Националния исторически музей през 1978 година. От 2001 година е директор на музея. Автор на 36 книги и над 300 научни публикации.  


Тагове:   министри,


Гласувай:
2



1. анонимен - Да четеш и да ревеш!
23.07.2009 19:06
Да четеш и да ревеш!
Какво да правим България повече. Съвсем се осраха нещата!
Ще се върнем някой ден. Ако все още има къде.
цитирай
2. анонимен - Частито!
23.07.2009 19:16
Частито!
Турчин министър на Българската куртура. ???
цитирай
3. spasymyr - Незнам, какво да мисля!
23.07.2009 21:06
При толкова институти,академици и професори се намери само един да оправи българската култура.Призовавам останалите в бранша да си захвърлят образованието.Това вече надминава представите ни и е знак,че нищо българско няма да се запази,а целенасочено ще се погази.Вазов май пак се провикна от гроба-не народ а мърша!
цитирай
4. rat - Чета Ви коментарите, господа и се ...
24.07.2009 09:10
Чета Ви коментарите господа, и се чудя в час ли сте изобщо, или само си драскате, така за спорта. Не мога да разбера тази атака срещу Вежди Рашидов. Лъха на парвенющина от нея. Един доказан човек на изкуството. Предишният министър бе просто един артист, да не е бил академик. А за по предишния дори не ми се и коментира. А тези кретенски изказвания, че бил турчин ме изумяват. Това е върха на тъпотията вече. Това е правилния път за изграждане на нормални междуетнически отношения, без маргинализиране на отделните етнически групи. Абе чудя ви се на акъла...........................
цитирай
5. giorgiocbr - Rat,
24.07.2009 12:52
Акъл в тези коментари явно няма, така че не виждам на какво се чудиш...
цитирай
6. анонимен - Същото (като номер 5) ще отговоря и ...
25.07.2009 09:16
Същото (като номер 5) ще отговоря и аз на rat.
цитирай
7. spasymyr - Не се чуди!
26.07.2009 09:02
rat–Абе чудя ви се на акъла...........................[/quote]
Какво се чудите?Безродници!Защо ще ми слагат мюсюлманин да ми оправя културата?Защо не индиец или наш роден циганин...В това е въпроса.И не аз налагах полицая с юмруци.Това издава характера на големия културовед.Без морал няма политика и не набивайте на хората в главите своята толерантност,която не е нищо друго освен опит да се стабилиризира обстановката за да си търкате задниците нейде по ерархията.
цитирай
8. spasymyr - Гледам никой няма след моя коментар:)
26.07.2009 23:14
Не съм ДЗВЕР:)Просто наистина искам да знам, кой какъв е и тъй като и тук ненамирам важното ви го предлагам от друго място.Защото това е вярното за истината кой и какъв е-кажи ми кой ти е приятел и ще ти кажа какъв си.Бих добавил и кои са ти родителите и роднините...Иначе информацията е тенденциозна, както на много други места.

http://razkritia.com/%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B5-%D0%BB%D0%B5%D0%BB%D1%8F/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: realist
Категория: Политика
Прочетен: 862605
Постинги: 154
Коментари: 446
Гласове: 790
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930