Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2009 10:48 - Новите депутати на ГЕРБ от 13 МИР са решени да върнат авторитета на институцията Народно събрание
Автор: realist Категория: Политика   
Прочетен: 1103 Коментари: 0 Гласове:
0



Публикуване на четвъртък, юли 09 от pamedia

Вече има предложение за нов областен управител „Огромен брой хора ни дадоха своето доверие на кредит и ние ще им го върнем. Решени сме да върнем авторитета на институцията, която ще представляваме“. Това каза избраният мажоритарно народен представител от пазарджишки избирателен район Иван Иванов, който, заедно с останалите четирима новоизбрани депутати от ГЕРБ, даде първата си пресконференция днес. Те подчертаха, че за първи път в Пазарджик има народни представители от 4 общини в областта. „По този начин ние показваме нов стил на работа“, каза Иван Иванов. Народните избраници благодариха за подкрепата на изборите и изразиха готовността си да докажат, че политиката работи в услуга на хората. 
Те обявиха и комисиите, в които желаят да работят в Парламента, като желанията им са съобразени с натрупания професионален опит. Като бивш началник на полицията във Велинград Ангел Даскалов смята, че ще бъде най-полезен в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Гинче Караминова е дългогодишен музикален педагог, затова работата и в Комисията по култура би била най-ефективна, според нея. Работа в Комисията по бюджет и финанси е желанието на Иван Иванов. Д-р Красимира Симеонова, която е стоматолог в Пещера, иска да работи в Комисията по здравеопазване. Като специалист в сферата на енергетиката Никола Белишки от Панагюрище предпочита участие в Комисията по енергетика в Парламента.
„Една от първите задачи пред управлението ни ще бъде промяна на изборния закон“, съобщи Иван Иванов. Той уточни, че ще бъде направено предложение хората с двойно гражданство да имат право да гласуват само в страната, където плащат данъците си.
Народният представител заяви още, че ръководството на ГЕРБ в Пазарджик е вече готово с предложение за нов областен управител на Пазарджишка област. Окончателното решение обаче, ще вземе Бойко Борисов.

По повод работата на новите двама общински съветници, които влизат в Общински съвет - Пазарджик на мястото на новоизбраните депутати, Иван Иванов каза, че решенията ще бъдат политически - в седмицата преди заседание те ще обсъждат заедно важните за общината въпроси. "Оттук-нататък ще бъде въпрос на морал дали общинските съветници ще спазват политическите решения", каза Иван Иванов и даде пример с председателя на Общинския съвет Георги Йорданов, който беше изключен от редиците на ГЕРБ.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: realist
Категория: Политика
Прочетен: 862880
Постинги: 154
Коментари: 446
Гласове: 790
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930