Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2009 16:41 - Маргарита Михнева: И Вежди Рашидов, и Божидар Димитров са нечисти!
Автор: realist Категория: Политика   
Прочетен: 1367 Коментари: 0 Гласове:
1



Ако Бойко не бе дал постове на Вежди Рашидов и Божидар Димитров, те щяха да се обърнат срещу него.  Хората искат праволинейност и чистота. Бойко Борисов има проблем с можещите и знаещите хора. С неверниците той няма проблем. С тези, които му се кланят и преди, и сега, той няма проблем.
- Ти си била гадже с Вежди Рашидов. Как реагираш на неговия възход сега?
- Пожелавам на Вежди след 50 г. да питат кой е бил министър на културата по времето на скулптора Вежди Рашидов.
- Не ти ли минава през ума в името на горещото минало да изкрънкаш от него някаква благина, ако разбира се, го направят административен фактор?
- Благини не крънкам. Не съм от тая порода. Ако ми се отдаваше, щях да имам собствена телевизия, а не да бъхтам на стари години. Знаеш ли колко дела имам само при демокрацията? Не го пожелавам на никого.
- А на Бойко Борисов какво ще пожелаеш?
- Повече смирение. Но си мисля, че трябва да правите интервютата преди изборите, а да ги публикувате след изборите. Тук, на Балканите вотът е отрицателен. Хората гласуват срещу политическата система. Завалията, царят, реши, че те гласуват за него. Същото се повтаря и при Бойко Борисов. Той оглави мощен протест на хората срещу политическата система. Лично аз му симпатизирам на Бойко, защото той прояви много характер и беше последователен. Прояви борбеност. За да управляваш, не се иска да си толкова вещ. Сергей Станишев като знае няколко езика, как ни управляваше? А царят като знаеше 6 езика?! Иска се характер и политическа воля. В България нито един от социолозите не позна какви ще са резултатите. Сега е интересно да се разбере коя социологическа агенция за кого работи, колко пари взе и т.н. Може ли Ива Николова да бъде навремето ПР на Петър Стоянов и на жена му. После ПР на Петър Курумбашев, беше и в ГЕРБ и още къде беше, на още нещо беше?! Е, за каква чистота говорим?! Да не говорим за големите агенции. Коя от тях ще си поръси главата с пепел? За това, че не позна нищо. Това са страшно много пари. Ще се намери ли някой, който да разследва тази ПР-агенция от Израел, която дойде тук, за да помогне на Станишев? Колко пари взе? Защо си отидоха и какви бяха резултатите на Сергей Станишев? На това трябва да има отговор и да се каже на хората.
- Мислиш ли, че Бойко Борисов има кадри за управлението?
- Никоя партия няма голям потенциал. Какъв потенциал имаше БСП? Тупаха се в гърдите, пък всички бяха следствени. Въпросът е да управляват не заслужилите, както казва Левски, а знаещите и можещите. Бойко Борисов трябва да се обърне към тях. Това невинаги са партийно украсените хора. Но той ще има конфликт вътре в партията. Хората, които са се въртели около него преди, а сега още повече, два пъти повече се въртят, ще искат постове. В момента, в който той не даде пост на Вежди Рашидов, аз съм абсолютно убедена, че той ще се обърне срещу него.В момента, в който не даде пост на Божидар Димитров, ще стане същото. Ние сме свидетели на това, че всички в парламента са бивши от БСП. Петър Курумбашев колко партии смени? ДПС, СДС, БСП? Къде е генерал Атанас Атанасов, който беше фронтмен на Иван Костов? Послужиха си с него и го изпързаляха. Къде е Татяна Дончева? Позволи си да каже нещо срещу Станишев и веднага стана неудобна. А Божидар Димитров къде беше? Сега изведнъж в ГЕРБ. Борят се с Вежди. И двамата са нечисти. Хората искат праволинейност и чистота. Бойко Борисов има проблем с можещите и знаещите хора. С неверниците той няма проблем. С тези, които му се кланят и преди, и сега, той няма проблем. На Бойко Борисов са поставени страхотни мини. Банковата система - изцяло в ръцете на БСП. Приватизационните сделки - също. Олигарсите - изцяло на страната на БСП. Как ще се оправи с тези хора. Пипна Банев и той подскочи до... А работата е дълбока и смятам, че експертите му не се ровят достатъчно. Всички конфликтни истории, които изнесе Бойко Борисов за горите, за всичко, трябва да се внесат в прокуратурата. Хората искат да видят завършен край. Хората не искат обещания, а резултати. Лесно е да кажеш, че Сергей Станишев е корумпиран, но понякога е невъзможно да го докажеш. Приказките са едно. Бойко Борисов би трябвало да се захване с политическата отговорност, а не с наказателната. Имам опит. Имала съм 25 дела по време на демокрацията. Той трябва да има големи специалисти, които да разтурят ВСС. Искат се големи професионалисти. Народът се изхаби да вярва.
- Според теб завиждат ли на жената до Бойко Борисов?
- Тя е създала Бойко Борисов. Тя е умна и елегантна и си направи сама парите. Какво по-добро от това до един премиер да стои една умна жена, която е образована и е направила сама парите си? Говори и езици. Тя има класа. Макар и от комунистическата партия, тя има класа. Тя е видяла и 2, и 200. Да не забравяме от какви среди произлиза.
- Доста от журналистите нарекоха Борисов мутра...
- На същите тези, които го нарекоха мутра, той охотно даде интервю. Не мога да разбера той забравя ли тия неща? Явор Дачков каза, че Бойко Борисов е мутра, Иван Костов каза, че е мутра. Явор Дачков колко пъти си смени мнението. Веднъж беше с Костов, после срещу Костов?! Вземе един ресторант да продава кебапчета и веднага промени политическите си възгледи. Уважавам това, че е интелигентен, но това не е морално. Точно да се въртиш като кебапче на скара?!
- Какво би препоръчала на Бойко Борисов да не използва?
- Да няма говорител. Всички говорители на партии знаем как свършиха. Нека бъде сега по-смирен. Сега трябва да се пребори с парите на Партията и на ДПС. Трябва да има едни ярки процеси. Но не да чака резултата. Да наблюдава тези процеси. Не като Станишев, съдът да ги оправдае и той да ги върне на работа. Естествено, че съдът ще ги оправдае. Заговори ли се за някого, направо да го маха. Най-чистият се оказа Стефан Софиянски - той има тапия, че не е корумпиран, съдът го оправда...



Тагове:   наказание,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: realist
Категория: Политика
Прочетен: 862841
Постинги: 154
Коментари: 446
Гласове: 790
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930